sâmbătă, 31 martie 2012

REVOLUTIA NORMALITATII - PRIMAVARA PSIHOLOGIEI ROMANESTI!

Fac parte din primele generatii de psihologi de dupa Revolutie. Am asistat la toate framantarile profesiei de redevenire la ceea ce-i fusese furat: RESPECTUL SI DEMNITATEA! Am avut ocazia de a vedea implicare in acest proces a marilor mei profesori. Conjunctural, in anul 2003, am fost cooptat in grupul de lucru pentru realizarea si promovarea proiectului Legii 213/2004. 
Suntem singura tara care a reusit transformarea profesiei de psiholog in profesie liberala, asemeni medicilor, avocatilor, farmacistilor etc. Din anul 2007 suntem autoritate de reglementare in profesie si notificati ca atare la Consiliul European. Apoi, am fost implicat direct in toate celelalte procese de creare si dezvoltare a Colegiului Psihologilor din Romania. 
Intreaga filosofie de constructie a Legii 213/2004 s-a bazat pe conducerea colegiala. Legea consfiinteste un echilibru al puterilor foarte bine definit: Conventia Nationala a CPR - structura decizionala de cel mai inalt rang, Consiliul CPR ”parlamentul CPR”, Comitetul Director ”guvernul - executivul CPR” si Presedintele CPR - cu atributii clare si bine delimitate, de aplicare a deciziilor celorlalte structuri colective de conducere. Ceea ce se intmpla acum la cel mai mic nivel de conducere al CPR - Presedintele - excede cadrului legal, moral si al normalitatii de relationare din organizatia noastra profesionala.
Asistam la un caz grav de psihopatologie manageriala! Cand lucrurile vor intra in normalitate, dl FOR si mediocrul sau jurist vor fi excelente studii de caz in tratatele de psihologie organizationala si manageriala. Am vazut in aceste zile de Revolutie a NORMALITATII in Psihologia Romaneasca o trezire a spiritului de breasla care m-a facut sa fiu, din nou mandru ca sunt PSIHOLOG.
FELICITARI colegilor care au avut curajul sa intre in ring, felicitari si celor care urmaresc meciurile demnitatii in tribune sau la televizor sau pe retelele de socializare!! Nu cred in intamplari intamplatoare. 

Suntem in Postul Pastelui si urmeaza Saptamana Patimilor (probabil pentru dl FOR si singurul sau sfatuitor, care-l ajuta conform metaforei istorice: ”si tu BRUTUS!”)! Rog Presedintii Filialelor teritorialee ale CPR sa transmita colegilor DECIZIILE Consiliului CPR din data de 30.03.2012, printre care cea de ABROGARE A A DISPOZITIEI REFERITOARE LA ”TIMBRELE PROFESIONALE” si cea de Convocare a Conventiei Nationale Extraordinare pentru declansarea procedurilor de alegeri aniticipate in CPR. ASISTAM LA REINVIEREA PSIHOLOGIEI ROMANESTI! FELICITARI DRAGI COLEGI! - Ion Duvac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu